Artist statement

Wat onzichtbaar is, is niet meteen afwezig. We kunnen het enkel niet zien.

Mijn fascinatie heeft altijd bij de natuur gelegen. Met natuur bedoel ik de echte onaangetaste natuur waar de mens nog niet in is binnen gedrongen, de natuur zoals die was voordat wij er waren. Naar deze werelden ben ik constant op zoek. Deze natuurlijke wereld bevindt zich dan ook buiten ons gezichtsveld, wij zijn er nog niet in binnengedrongen. Ze zijn vaak verstild en tijdloos, als een soort onderliggende basis voor het leven, ze is altijd aanwezig, maar niet altijd zichtbaar. Ik probeer de mysterieuze energie van de scheppingskracht te vangen.

Mijn werk neemt afstand van de zichtbare werkelijkheid. Door deze afstand kan je er van alles in zien, iedereen kan er zijn eigen interpretatie aan geven en dat vind ik er juist zo interessant aan.  In mijn werk heerst het onderbewuste, het verlangen naar de natuur, onze algemene afkomst en bodem van bestaan.
Ik creëer de werken vanuit het onderbewuste, ze ontstaan vanzelf zonder dat ik van tevoren uitdenk hoe het eruit komt te zien. Ik reageer op de vormen die ontstaan op het doek en die ontstaan vanuit de streken die ik zet op het doek. Vanuit daar groeit het werk dus vanzelf. Ik laat mij leiden door mijn onderbewustzijn door gevoelsmatig te reageren op de vormen die ontstaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s